Over emtes

We zijn een sterk groeiende jonge organisatie waar werkplezier voorop staat. De cultuur is informeel en nuchter. We bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden, groeimogelijkheden, interessante opdrachtgevers, trainingsfaciliteiten, dynamiek, persoonlijke aandacht, teamwork en flexibiliteit. Alles is bespreekbaar. Maar vooral zijn we gewoon heel leuk, daarmee weten we de beste mensen en opdrachtgevers aan ons te binden!

We geven onze mensen veel ruimte om te groeien en te leren en zorgen ervoor dat ze aan het werk komen en blijven.

De geschiedenis van Emtes             

                                                    
Als intercedent en later als regiomanager heeft M. Strijland voorheen ca. 12 jaar ervaring opgedaan in de uitzendbranche bij verschillende bureaus in de technische sector. Strijland heeft  onder andere zelfstandig vestigingen opgezet voor diverse werkgevers.

Emtes werkgevers is opgericht in juli 1998 door dhr. Strijland en is een besloten vennootschap gegoten. Strem Beheer (zie KVK) is de persoonlijke holdingmaatschappij  van Strijland en Strijland zelf is DGA in de firma.

Het eerste kantoor

Het eerste fysieke kantoor van Emtes is aan het begin van de eeuw van start gegaan in Denekamp. Snel daarna zijn wij op zoek gegaan naar een geschikt pand om Emtes verder uit te bouwen. Bij het uitbouwen van Emtes is de keuze gevallen op Oldenzaal. Hier lagen mogelijkheden om vakmensen, zowel uit Nederland, maar ook het grensgebied onder te brengen bij Nederlandse opdrachtgevers. De grote werkloosheid in Duitsland was een kans voor Emtes om vakmensen onder te brengen bij haar opdrachtgevers. 

Met de komst van een tweetal nevenvestigingen heeft Emtes de verdere groei ingezet. Sinds 2004 heeft Emtes BV een nevenvestiging in Hoogvliet, opgevolgd door een nevenvestiging in Amsterdam in 2006. De organisatie stond op dat moment stevig op drie peilers. Deze vestiging hielden drie actieve vestigingsmanagers en vijf intercedentes. De administratie was gevestigd in Oldenzaal. Deze vestingen hebben in totaal drie vestigingsmanagers en vijf intercedentes die actief zijn. De administratie bestond uit drie personen en is gevestigd in Oldenzaal. In 2010 is het besluit genomen de vestiging in Amsterdam samen te voegen met de vestiging in Hoogvliet, die tot op heden nog steeds te vinden is aan de Hoefsmidstraat. In 2012 is het besluit genomen om de vestiging van Oldenzaal over te brengen naar de Tromplaan in Enschede, de huidige standplaats van Emtes.

Emtes nu

Inmiddels is Emtes een bedrijf dat circa 120 werknemers in dienst heeft. Het personeel bestaat uit verschillende vakmensen, zoals lassers, fitters en monteurs. Ons doel is deze vakmensen zowel landelijk, maar ook internationaal in te zetten, zowel on- als offshore.

Het team

Een team. Een simpele en korte definiëring van de mensen die achter het succes van Emtes zitten. Met elk hun eigen sterke disciplines en eigenschappen weten we gezamenlijk onze doelstellingen te behalen. Met een no-nonsense houding en een flinke dosis humor weten we telkens weer de juiste specialisten aan de juiste opdracht te koppelen. 

Een van onze welgewaarde collega’s, die er was sinds de start in Denekamp, was Jasper Hofsté.

Marco Strijland

Functie: Directeur

Het boegbeeld en hoofd Teambuilding van Emtes. In 2000 legde hij de basis voor nuchtere, leuke organisatie en het dynamische jonge team van vandaag. Marco staat als geen ander voor het motto van de organisatie: 'Gewoon doén'.

Esther Latuperissa

Functie: Key Accounts & Acquisition

Deze vrolijke jongedame die altijd van een geintje houdt, werkt al sinds 2002 voor Emtes. Ze begon in Denekamp, verhuisde mee naar Oldenzaal en Enschede. Tegenwoordig kom je haar veel tegen op onze vestiging in Hoogvliet waar ze veel samenwerkt met Hellen en Petra. Esther houdt zich landelijk bezig met acquisitie en key accounts.

Petra Lips

Functie: Sr. accountmanager

Met jarenlange ervaring als accountmanager in de techniek is Petra in januari 2017 het Emtes team op de vestiging Hoogvliet komen versterken. Met haar Rotterdamse roots zal zij zich samen met collega's Esther en Hellen richten op het uitzenden/detacheren van technisch vakpersoneel en relatiebeheer in de regio West Nederland.

Nick Harmsen

Functie: Junior Intercedent

Nick is op 17-jarige leeftijd bij Emtes begonnen via zijn BBL-opleiding HRM. Nu, drie jaar later, is hij nog steeds met veel plezier werkzaam bij Emtes. Nick volgt op dit moment de hbo-opleiding HRM en combineert zijn studie met het werken in de praktijk. Zo blijkt maar weer dat deze sportieveling zeker passie heeft voor het vak! Sinds 2019 mag hij zich dan ook Junior Intercedent noemen. Een afwisselende functie die hij 4 dagen per week met veel enthousiasme uitvoert.

Peter Asschert

Functie: Sr. Accountmanager

Eind 2015 is Peter bij Emtes gestart. Door zijn werk bij zijn vorige werkgever heeft hij al jarenlange ervaring in de uitzendbranche. Een aanwinst binnen ons team. Peter houdt van uitdagingen en is verantwoordelijk voor een aantal Key accounts binnen Emtes. Daarnaast houdt hij zich actief bezig met het werven van nieuwe werknemers en opdrachtgevers.

Hellen Kramer- Winkels

Functie: Intercedente

Vlak na de oprichting van Emtes Hoogvliet is Hellen in 2004 op deze vestiging gestart. Ze heeft de groei van deze vestiging volledig meegemaakt en heeft zich ontwikkeld tot een ervaren allrounder. Hellen is gedegen en betrouwbaar en het centrale aanspreekpunt op deze vestiging. Hellen houdt zich met name bezig met de dagelijkse operaties, uitbouw relaties en werving en selectie van personeel.

Kornelia Toth

Functie: Accountmanager

Deze van origine Hongaarse jongedame is bij Emtes gestart in januari 2015. In eerste instantie vanuit een stageperiode. Door haar enthousiasme en werklust hebben we haar een contract aangeboden. Kornelia werkt op de front office van kantoor Enschede. Hier is zij het eerste aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers en medewerkers aan de telefoon. Inmiddels is zij actief als junior intercedente en faciliteert onze medewerkers op het gebied van accommodatie, vervoer en werkkleding.

Esther Schopbarteld

Functie: Boekhoudster

Volgens sommigen is Esther de belangrijkste persoon in onze organisatie. Sinds 2006 is zij namelijk het aanspreekpunt voor facturatie en verloning. Dankzij haar nauwkeurige werkwijze verloopt ons facturatie- en verloningsproces soepel en weet je zeker dat je altijd op tijd je salaris krijgt.