Over emtes

We zijn een sterk groeiende jonge organisatie waar werkplezier voorop staat. De cultuur is informeel en nuchter. We bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden, groeimogelijkheden, interessante opdrachtgevers, trainingsfaciliteiten, dynamiek, persoonlijke aandacht, teamwork en flexibiliteit. Alles is bespreekbaar. Maar vooral zijn we gewoon heel leuk, daarmee weten we de beste mensen en opdrachtgevers aan ons te binden!

We geven onze mensen veel ruimte om te groeien en te leren en zorgen ervoor dat ze aan het werk komen en blijven.

De geschiedenis van Emtes             

                                                    
Als intercedent en later als regiomanager heeft M. Strijland voorheen ca. 12 jaar ervaring opgedaan in de uitzendbranche bij verschillende bureaus in de technische sector. Strijland heeft  onder andere zelfstandig vestigingen opgezet voor diverse werkgevers.

Emtes werkgevers is opgericht in juli 1998 door dhr. Strijland en is een besloten vennootschap gegoten. Strem Beheer (zie KVK) is de persoonlijke holdingmaatschappij  van Strijland en Strijland zelf is DGA in de firma.

Het eerste kantoor

Het eerste fysieke kantoor van Emtes is aan het begin van de eeuw van start gegaan in Denekamp. Snel daarna zijn wij op zoek gegaan naar een geschikt pand om Emtes verder uit te bouwen. Bij het uitbouwen van Emtes is de keuze gevallen op Oldenzaal. Hier lagen mogelijkheden om vakmensen, zowel uit Nederland, maar ook het grensgebied onder te brengen bij Nederlandse opdrachtgevers. De grote werkloosheid in Duitsland was een kans voor Emtes om vakmensen onder te brengen bij haar opdrachtgevers. 

Met de komst van een tweetal nevenvestigingen heeft Emtes de verdere groei ingezet. Sinds 2004 heeft Emtes BV een nevenvestiging in Hoogvliet, opgevolgd door een nevenvestiging in Amsterdam in 2006. De organisatie stond op dat moment stevig op drie peilers. Deze vestiging hielden drie actieve vestigingsmanagers en vijf intercedentes. De administratie was gevestigd in Oldenzaal. Deze vestingen hebben in totaal drie vestigingsmanagers en vijf intercedentes die actief zijn. De administratie bestond uit drie personen en is gevestigd in Oldenzaal. In 2010 is het besluit genomen de vestiging in Amsterdam samen te voegen met de vestiging in Hoogvliet, die tot op heden nog steeds te vinden is aan de Hoefsmidstraat. In 2012 is het besluit genomen om de vestiging van Oldenzaal over te brengen naar de Tromplaan in Enschede, de huidige standplaats van Emtes.

Emtes nu

Inmiddels is Emtes een bedrijf dat circa 120 werknemers in dienst heeft. Het personeel bestaat uit verschillende vakmensen, zoals lassers, fitters en monteurs. Ons doel is deze vakmensen zowel landelijk, maar ook internationaal in te zetten, zowel on- als offshore.

Het team

Een team. Een simpele en korte definiëring van de mensen die achter het succes van Emtes zitten. Met elk hun eigen sterke disciplines en eigenschappen weten we gezamenlijk onze doelstellingen te behalen. Met een no-nonsense houding en een flinke dosis humor weten we telkens weer de juiste specialisten aan de juiste opdracht te koppelen. 

Een van onze welgewaarde collega’s, die er was sinds de start in Denekamp, was Jasper Hofsté.

Marco Strijland

Functie: Directeur

Esther Latuperissa

Functie: Operationeel manager

Petra Lips

Functie: Vestigingsmanager

Nick Harmsen

Functie: Junior Intercedent

Peter Asschert

Functie: Sr. Accountmanager

Hellen Kramer- Winkels

Functie: Intercedente

Kornelia Toth

Functie: Sr. Accountmanager

Esther Schopbarteld

Functie: Boekhoudster

Eric Kleise

Functie: Projectleider Training en Opleiding

Josip Renic

Functie: Recruiter Kroatië

Lisa Versteeg

Functie: Recruiter

Jop Schukkink

Functie: Junior Intercedent